Közös adventi készületünk

Karácsony hetébe lépve véget ért az adventi időszak a várakozás az Úr eljövetelére. Izsákon többféleképpen készülődtünk az év e legmeghittebb ünnepére. Egyebek mellett jótékonysági akciókkal, városdíszítéssel, közös műsorokkal, gyertyagyújtással.

– December 6-án, Mikulás napján Korom Erika kezdeményezésére ismét sok gyereknek okozott örömet a „Hagyj el egy Mikulás-csomagot” elnevezésű akció. Az adakozó támogatók rekordszámú csomagot ajánlottak fel, így rengeteg gyermek arcára csalhattak mosolyt a szervező önkéntesek. Ugyancsak Erika kezdeményezésére idén is ingyen elvihető kabátok várták az arra rászorulókat az iskola étkezdéje előtt.

– Most a főtéri gyertyagyújtások sem maradtak el. A „városszépítő brigád” új adventi koszorút formált a szökőkút köré, valamint a megszokott karácsonyfák – főtér, Kisizsák – mellett, a játszótérnél egy további kisebb fát állítva szelfipontot alakítottak ki (köszönet a fenyőfákért Nagy Ferencnek, Kullai Tibornak, Fodor Rókusnak). A kisebb fára a gyerekek saját készítésű díszeit várják. A kisfenyő mellett szánkó, előtte Rudolf a szarvas („aki” Juhász Ferenc leleményes munkájának köszönhetően még mozogni is tud). E díszletek jó hátteret adnak a gyerekek fotózásához, éltek is ezzel a lehetőséggel már sokan. A sérült fényfüzéreket Aczél Zsolt és Kocsis István cserélte ki a városháza előtti fákon.

– A második főtéri gyertya meggyújtása december 5-én, Mikulás előestéjén történt, így szép meglepetésként ő is ellátogatott az eseményre szaloncukorral ajándékozva meg a műsort adó óvodásokat és a többi jelenlévő kisgyermeket. „Kollégája” Tövisháti Ferenc kiváló izsáki fogathajtó versenyző személyében pedig, csodásan feldíszített fogaton kocsikáztatta meg az arra vállalkozó kicsiket. Az első három gyertya meggyújtásánál Bajkó Zoltán plébános, Tetézi Lajos és Szabó József mondták el adventi gondoltaikat. Karácsonyváró műsort a katolikus hittanosok, az óvodások és a nyugdíjas klub tagjai adtak. A negyedik gyertya meggyújtásakor dr. Bozóky Imre alpolgármester és Pethő Dénes református lelkész, valamint Damásdi Gábor egyházközségi gondnok gondolatai és a református hittanosok műsora zárta a közös főtéri adventi várakozás programját.

– Az Alkony-Trail csapata évek óta szervez gyűjtést „Családi Otthon Melege” mottóval a Zomba-Paradicsompusztai és Hőgyészi gyermekintézményekben élő hátrányos helyzetű gyermekek megsegítésére. December 12-én az adományok célba is értek.

– Az Azokért az Emberekért Alapítvány egy hetes akciója során a Művelődési Ház előtt várta mindazokat akik nehéz karácsony elé néznek. Az őket felkeresők ingyen válogathattak a rengeteg adományból. December 22-én az egyesület, burgonya és meleg étel osztással várta a nagycsaládosokat, valamint a gyermeküket egyedül nevelőket.

– December 18-án először rendezett a város karácsonyi vásárt a piaccsarnokban, ahol tizenhat izsáki és környékbeli kistermelő, kézműves kínálta portékáit az érdeklődőknek. Úgy az árusok, mint a vásárlók pozitívan fogadták a kezdeményezést azt is megfogalmazva, hogy a jövőben is szívesen fogadnának hasonlókat.

– Ugyancsak december 18-án este a Városi Vegyeskar hagyományos adventi hangversenyében gyönyörködhetett a katolikus templomot zsúfolásig megtöltő közönség.

– December 23-án Izsák Város Önkormányzata 70 rászoruló családot vendégel meg meleg étellel.

Minden Olvasónknak békés, áldott karácsonyi ünnepeket kívánunk!