DAOP-3.1.1/B-09-2009

  • by

Adatlap

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Izsák Város Önkormányzata 2010. szeptember 26. napján átadja a felújított 3 gyűjtőútszakaszt.

Izsák Város Önkormányzata a Dél-alföldi Operatív Program keretén belül DAOP-3.1.1/B-09-2009 „Önkormányzati belterületi közutak fejlesztése” tárgyú felhíváson elnyert 138.583.648- Ft támogatás segítségével 2010. július 7. napján megkezdte a 3 gyűjtőútszakasz felújítását, a munkálatok 2010. szeptember 17. napjával befejeződtek.

Az ünnepélyes záró rendezvény 2010. szeptember 25. napján kerül megrendezésre a felújított városközpontban.

A felújított utcákat Czerván György a vidékfejlesztési minisztérium államtitkára avatja fel.

A fejlesztés 4 helyszínen valósult meg Bocskai, Kodály Zoltán, Mező és Szili Kálmán utcákban, 2068 méter útszakasz került felújításra 5,5 méter szélességben süllyesztett szegéllyel, valamint kialakításra került 1825 m2 parkoló térburkolattal valamint 135 m2 járda került felújításra.

A munkálatok 2010. szeptember 17. napjával a sikeres műszaki átadás-átvétel során lezárásra kerültek.

A 2010. szeptember 17-én lezárult útfelújítási program kivitelezési munkálatainak műszaki átadás-átvétele alkal­mából, a projekt lezárásaként záró rendezvénnyel egybekötött sajtótájékoztatót tartunk.

A sajtótájékoztató helyszíne: Izsák Város Polgármesteri Hivatala

(Izsák, Szabadság tér 1.)

A sajtótájékoztató időpontja: 2010. szeptember 25. szombat, 16:00 óra

Céginformáció:

A kivitelező a SOLTÚT – Útépítő Fenntartó és Kereskedelmi Kft. amely 1991-ben alakult és az elmúlt közel 20 évben látványos fejlődésen ment keresztül. Az elmúlt időszakban a cég sok energiát fektetett a minőségi munkavégzésbe, sikeresen működteti az ISO minőségirányítási rendszert – melyet már többször megújítottak – és bevezették a Környezetirányítási rendszert is, a minél hatékonyabb és környezetkímélőbb munkavégzés érdekében. A kivitelezőről további információk a www.soltut.hu oldalon találhatók.

Lakossági tájékoztatás:

A kivitelezési munkálatokról a munkák jellegéről valamint a befejezés várható időpontjáról az érintett lakosság folyama­tosan tájékozódhattak a www.izsak.hu weboldalon, illetve a izsak@izsak.hu email címen.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és a hazai központi költségvetési előirányzat társfinanszí­rozásával valósul meg.

Sajtóközlemény 2010. július 7.

Izsák Város Önkormányzata 2010. július 7. napján megkezdte a belterületi közútfejlesztést 3 gyűjtőútszakasz felújításával.

Izsák Város Önkormányzata a Dél-alföldi Operatív Program keretén belül DAOP-3.1.1/B-09-2009 „Önkormányzati belterületi közutak fejlesztése” tárgyú felhíváson elnyert 138.583.648- Ft támogatás segítségével 2010. július 7. napján megkezdte a 3 gyűjtőútszakasz felújítását.

A projekt célja a pályázati támogatás segítéségével, a pályázati kiírás alapvető céljával összhangban a települési és kistérségi igényeknek megfelelően Izsák város belterületi útjainak minőségi javítása, az útburkolat felújítása 2.062 méter összes hosszúságban a fejlesztés a település útjainak 5 %-át érinti.

A burkolat felújítás közvetlen célja a burkolatromlás megakadályozása, a nyomvályúsodás, repedezettség kijavítása, a meglévő közúthálózat minőségének javítása és fenntartása korszerű, környezetterhelést csökkentő burkolattípussal.

A projekt során megvalósult járdaépítés parkoló kialakítás, közlekedési átkelőhelyek kialakítása, kerékpártárolók és utcabútorok kihelyezése a közvilágítás és fásítás a lakosság igényeinek kielégítését és a közlekedés biztonság javítását szolgálja.

A felújítással érintett útszakaszokon keresztül közelíthető meg a település közintézményeinek, közszolgáltatást nyújtó épületek döntő hányada így a projekt végrehajtása során nagymértékben javul az általuk nyújtott szolgáltatások elérhetősége.

Tekintettel arra, hogy a város több gyűjtőútját érintette a beruházás az izsáki lakosok egyszerűbben biztonságosabban érhetik el a közösségi közlekedés csomópontjait, megállóhelyeit, közelíthetik meg a kistérségi központot vagy a városból kivezető főbb utakat, érhetik el a városi és kistérségi szolgáltatásokat.

A kivitelező a SOLTÚT – Útépítő Fenntartó és Kereskedelmi Kft., amely 1991-ben alakult és az elmúlt közel 20 évben látványos fejlődésen ment keresztül. Az elmúlt időszakban a cég sok energiát fektetett a minőségi munkavégzésbe, sikeresen működteti az ISO minőségirányítási rendszert – melyet már többször megújítottak – és bevezették a Környezetirányítási rendszert is, a minél hatékonyabb és környezetkímélőbb munkavégzés érdekében. A kivitelezőről további információk a www.soltut.hu oldalon találhatók.

A kivitelezési munkálatok megkezdéséről valamint a tervek megismerésére sajtótájékoztatót tartunk.

A sajtótájékoztató helyszíne: Izsák Város Polgármesteri Hivatala

(Izsák, Szabadság tér 1.)

A sajtótájékoztató időpontja: 2010. július 12. hétfő, 13:00 óra

Lakossági tájékoztatás

A kivitelezési munkálatokról a munkák jellegéről valamint a befejezés várható időpontjáról az érintett lakosság folyama­tosan tájékozódhatnak a www.izsak.hu weboldalon, illetve az izsak@izsak.hu email címen.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és a hazai központi költségvetési előirányzat társfinanszí­rozásával valósul meg.