Tavaszi nagytakarítás

2008-ban az Izsáki Szabadidős Sport és Kulturális Egyesület indította útjára a város környékének megtisztítását célzó szemétszedési akciót, amely azóta rendszeres programmá vált a városban.

Idén dr. Bozóky Imre alpolgármester és a Madárvédelmi Egyesület invitálta az önkénteseket szemétszedésre. Évről-évre egyre több hulladék kerül ki a várost körülvevő természeti környezetbe, aminek része a szigorúan őrzött természetvédelmi terület a Kolon-tó is, amelyre különösen vigyáznunk illene.

Az idei akció során a fogathajó pálya, a matyói út, a Bikatorok környékét, valamint a Széchenyi-telep utcáit és a csatornapartot tisztították meg az önkéntesek. Összesen 5,5 tonna hulladékot gyűjtöttek és helyeztek el a hulladéklerakóban. Köszönet a szervezésért, és a gyűjtésért Rézműves Mihálynak, Fodor Rókusnak, Rácz Sándornak, Radics Péter és Lakatos Antal csapatának, Varga Istvánnak, Tetézi Attilának, az Ezüst Gólya Nyugdíjas Klubnak, a Futóhomok Egyesületnek, a Kiskunsági Nemzeti Park munkatársainak, valamint valamennyi résztvevő önkéntesnek.