Sárga kukák Izsákon

A DTKH szolgáltatóval történ önkormányzati megegyezés szerint, várhatóan szeptembertől (esetleg augusztustól) a sárga szelektív gyűjtőzsákok helyett sárga színű kukákat kapnak az izsáki háztartások, s a jövőben ebbe gyűjthető szelektíven a hulladék.

Évente több mint 2,1 milliárd tonna háztartási hulladék keletkezik a világon. Sokféle megoldás létezik ennek kezelésére, de kétségtelenül a legjobb az újrahasznosítás. Városunkban is évtizedek óta létezik a szelektív gyűjtés. Szerencsére évről-évre egyre többen élnek ezzel a lehetőséggel bízzunk benne, hogy ez az új fajta gyűjtési módszer azokat is bevonja a körbe akik eddig nem így tették.

Mi is kerülhet ezekbe a kukákba?

  • papír (tisztán, laposra hajtogatva): kartondoboz, hullámpapír, élelmiszerek és kozmetikai cikkek papírdobozai, színes és fekete-fehér újság, szórólap, prospektus, irodai papír, füzet.
  • műanyag (kiöblítve, laposra taposva): színes- és víztiszta PET palack, kupak (üdítős, ásványvizes), kozmetikai és tisztítószerek flakonjai (pl: samponos, öblítős, mosogatószeres), reklámszatyor, nylonzacskó, csomagolófólia, fólia (zsugor és strech), joghurtos, tejfölös és margarinos dobozok,
  • fém- és italos kartondoboz (kiöblítve, laposra taposva): fém italos doboz (pl: üdítős, sörös, energiaitalos), tartós tej és üdítők dobozai (TetraPack), konzervdoboz.

A lehetőség adott, tegyünk azért, hogy tisztább környezetet hagyjunk gyermekeinkre hát éljünk vele!

Sok kérdés érkezett azzal kapcsolatban, hogy a szolgáltatás mennyibe fog kerülni, azt a tájékoztatást kaptuk, hogy ingyenes lesz.