Beszélő házak

Sorozatunkban haladunk tovább a Rákóczi úton az alsóváros felé. Mai épületünk 1931-ben épült. Igazi különlegessége a szép fa szerkezet a homlokzaton ami egy fajta timpanont alkot.

Múlt heti házunk történetét a 60 évekig sikerült visszakövetni amikor is államosított ingatlan volt igen sok család megfordult benne. De ahogy Törteliné Kugler Mária emlékezik Juhos-féle háznak emlegették korábban.

-Emlékezetem szerint úgy emlegették ezt a házat, a Juhos-féle ház. Tudtom szerint a bácsi állatorvos volt. Utána 60-as években Illés István és családja lakott a házban, három gyermekük volt. A 70-es évek elejéig Izsák község tanácselnöke lakott benne aki utána Ágasegyházára került, felesége Margitka az akkor működő TSZ irodán dolgozott, ugyancsak gyermeket neveltek. Ebben az időben a ház egy részében Szuknovicsné Ancika volt tanárnő és leánya is ott lakott.

Papp Erzsébet emlékei szerint -itt lakott a Cselei Mihály feleségével Csizmadia Emivel, ide született első gyermekük, 1963-ban, pénzügyőr vezető volt, akkor ez az épület felett az állam rendelkezett.

Továbbá itt lakott egy időben a Hangya család is Hangya Mariann elmondása szerint.