A Magyar Népmese Napja

Benedek Elek születés napján szeptember 30-án ünnepeljük a Magyar Népmese Napját. Idén a Táncsics Mihály Általános Iskola, valamint a Szily Kálmán Könyvtár is csatlakozott a programhoz.

Az olvasás világnapját követően a Szily Kálmán Városi Könyvtárral együttműködve a Magyar Népmese Napja alkalmából is bevontuk iskolánk tanulóit. Az alsós évfolyam aktív részvételével nagy számban érkezett népmese illusztráció a meghirdetett rajzpályázatra. Közülük díjazásban részesültek az alábbi tanulók:

  1. Balogh Nóra 4.b
  2. Sipos Dominik 2.a
  3. Sztakó Adél 3.a

Különdíjasok: Patai Amira 1.c, Rapali Emma 1.c

A kiosztásra került könyvjutalmakat a városi könyvtár, a mesés rajzceruzákat pedig Frankóné Horváth Petra jóvoltából vehették át a tanulók. A leadott pályaművek a könyvtár ablakait ékesítik, ott megtekinthetők.

A felsős évfolyamból is volt, aki kedvet kapott egy kis játékhoz. Ők kvíz kérdésekre adtak válaszokat a népmesék témaköréből. A hibátlanul kitöltők közül kisorsoltunk három tanulót, akik ugyancsak könyvjutalmat vehettek át munkájukért cserébe: Csősz Dániel 5.a, Papp Tibor Bence 5.a, Monyák Dorina 7.c

Ezen felül akadt még „mesés” program. Szeptember 30-án a tízórai szünetben MESE MOZI várta az érdeklődőket, ahol két ismert népmesét nézhettek meg.

Másnap pedig a három első osztály tanulói hallgathattak élő mesét az Ezüst Gólya Nyugdíjas Klub tagjainak jóvoltából. A gyerekek elmondása szerint az volt a legérdekesebb, amikor az előadók a saját gyermekkori élményeiket osztották meg velük.

Tóth Klára