Az ország tájfutói versenyeztek nálunk

Az Izsák – Ágasegyháza közötti buckás, erdős területen rendezték meg, a Kecskeméti Zöld Sportok Egyesülete és a Kalocsai TSZSE. szervezésében június 11-12-én a tájfutók 2022. évi Középtávú Országos Bajnokságát és 2022. évi Országos Váltóbajnokságát.

Óriási érdeklődés mellett zajlott az esemény, hiszen több mint ezren – versenyzők és érdeklődők, köztük többen családostól – érkeztek a természeti szépségekben gazdag és gyönyörű versenyhelyszínre. Szinte minden korosztály képviseltette magát a megmérettetésen is, hiszen – mint Hajnal Zsolt szervező elmondta – kisiskolás kortól egészen 85 éves korig álltak rajthoz, különböző távokon a versenyzők.

A vasárnapdélutáni eredményhirdetésen dr. Bozóky Imre Izsák alpolgármestere, Füredi János Ágasegyháza polgármestere díjakat adott át, s gratulált a szervezőknek, versenyzőknek a kiváló teljesítményekhez.

Füredi János annak a reményének adott hangot, hogy elnyerte a versenyzők tetszését az Ágasegyháza és Izsák környékét övező borókás, dimbes-dombos táj, s vissza is térnek majd ide.

Dr. Bozóky Imre kiemelte, hogy ezt a sportágat több mint négyezren művelik az országban, s közülük igen sokan rajthoz álltak nálunk is. Mint elmondta, hihetetlen jó érzéssel töltötte el az az igazi eltökéltség, amelyet a versenyzők arcán látott a szombati rajt előtt.

Az eredmények a mellékelt linken megtekinthetők: http://admin.mtfsz.hu/fajl/get/fajl_id/28050/tipus/render