XXXIII. IZSÁKI SÁRFEHÉR NAPOK

Új helyszín, új programstruktúra. Szeptember 23-24-én új helyszínen és új programstruktúrával rendezzük meg az idei Sárfehér Napokat.

A helyszín a volt piactér és környéke lesz, amit most nevezzünk is el Rendezvénytérnek. Minden program ide kerül. A nagyszínpad, a vendéglátós sátor, a boros pavilonok és a kirakodó vásár.
A tér beosztásáról: A nagyszínpad a Lagúna felőli oldalon áll majd, előtte tágas nézőtérrel (lényegesen nagyobbal, mint a korábbi helyszínen volt). Oldalt, a Gábor Áron utca mentén kapnak helyet az árus sátrak (bazárosok, helyi termelők). A vendéglátó sátor a városháza
mögötti részen, az épülettel párhuzamosan áll majd. A Rendezvénytér mellett (csupán néhány lépés távolságban) egyéb kisebb helyszínek is várják majd az érdeklődőket. Így megnyitunk két udvart, a Kisosz és a volt orvosi rendelő udvarait, valamint az autósbolt melletti parkolót is bevonjuk a programokba. Röviden ennyit az új helyszínről.
A programstruktúráról: Ez annyiban változik, hogy amikor a nagyszínpadon nincs program, akkor a nyitott udvarokban zajlanak majd kisebb műsorok. Például a gyerekudvarban bábszínház, bűvésziskola, arcfestés, hajfonás, kézműves, foglalkozások. A másik udvarban a néptánccal ismerkedhetnek az érdeklődők. A harmadikban pedig egész napos játékos szüreti vetélkedővel és mustkóstolással fogadják az odalátogatókat. Az autósbolt melletti parkolóban pedig vursli kínál játéklehetőségeket a gyerekeknek. Mint a felsorolásból és a részletes programból is kitűnik, valójában szombat délelőttől egészen estig folyamatosan lesz látnivaló kicsiknek, nagyoknak egyaránt. Mindez gyakorlatilag egy helyen, így kényelmesen körbejárhatók lesznek a helyszínek. Ki-ki válogathat a lehetőségekből, ahogyan az ugyancsak helyben kínált ételekből, italokból is. A délelőtt folyamán a vállalkozó kedvűek, a Fit-Izsák program keretében, a nagyszínpad előtt még egy kis egészséges mozgásba is bekapcsolódhatnak.