Szeptembertől új háziorvos Izsákon

Dr. Vank Ágnes háziorvos július 1-jén vonult nyugdíjba, így a két körzetét helyettesítésben augusztus 31-ig még Dr. Lipták Róbert és Dr. Kiszel Béla látja el. Azt gondlom, hogy szerencsések vagyunk, hiszen hamarosan egy személyben bár, de mindkét háziorvosi praxis megoldásra talál. Szeptember 1-jétől új körzeti háziorvost köszönthetünk Dr. Pétervári László személyében, az I-es és a III-as körzetben, aki már az új egészségügyi centrum rendelőjében várja majd a pácienseket.

Az új központban egyben lesznek a felnőtt háziorvosi rendelések, – mindhárom háziorvosi körzet -, a gyermekorvosi rendelés, a védőnői és a fogorvosi ellátás is. Dr. Pétervári László, kiskőrösi kötődésű, Kecskeméten élő, két gyermekes édesapa, 35 éve dolgozik a Kecskeméti Megyei Kórház Szülészeti és Nőgyógyászati osztályán.

„Örömmel állok e szakmai kihívás elé, hogy az alapellátásban a háziorvosi rendszerben dolgozhassak, és az izsáki betegek segítésére legyek.”

A mindennapos ellátásban, alapjában véve nem lesznek nagy változások, hiszen idáig is jól működő rendszer alakult ki, az asszisztenciában sem lesz változás. A felhőalapú receptírásnak köszönhetően, már nem kell sorban állni és a betegek között várakozni, egyszerűen meg lehet kérni majd a receptet e-mailben, telefonon, vagy a jól működő postaládás rendszerben is. A koronavírus a személyes kapcsolattartás formáit az elmúlt hullámokban jelentősen korlátozta a háziorvosi rendszerben is, a doktor úr a pandémia egy újabb hulláma esetén is, biztosítani fogja, hogy a betegek ellátása, gondozása a lehető legkevesebb hátrányt szenvedjen majd. A rendelési idő kedden, csütörtökön és pénteken 08:00-12:00, hétfőn és szerdán pedig 12:00-16:00 között lesz elérhető.

„Várom nagy szeretettel a körzetembe tartozó pácienseimet, bármilyen problémájukkal, betegségükkel, bizalommal fordulhatnak hozzám, hogy megelégedésükre megfelelő ellátásban részesüljenek.”

Makai Marianna