Tudástár

Áljon itt egy kis segítség azok számára, akik eddig a helyi termelőktöl vásároltak.

Dunai Antal virág, zölségpalánta Attila u. 29. 06 30 243 2317
Vékony Erzsébet méz Mező u. 87 06 70 395 73 11
Lévai Ferencné sóska, spenót saláta, virág, palánta Gödör u.23. 06 20371 99 09
Farkas Pál tejtermék Gödör u.29. 06 20 494 65 64
Mezei Ilona virág, zöldség Árpád u.14. 0620 958 35 48
Paksi Katalin gyógynövény , csíráztatott magok, pástétomok, nyers,élő táplálék, alma Rákóczi u. 5. 06 20 918 04 26
Lakos Lajos tejtermék Damjanich u. 16. 06 20 507 76 96
Salacz János alma Mária u. 14. 06 20 597 02 36
Vékony István tejtermék házhozszállítás 06 70 631 06 95
Benéné Fűz Erzsébet palánta, virág Ady Endre utca 28. 06703217718
Hajma Tamás goldenALMA – 0670/339 29 64
Rácz Sándor liszt, étolaj, tojás Báthori u. 14 06 70 266 52 59
Molnár Erika zokni, fehérnemű 06 30 400 33 86
Ivicz Gyula zöldségpalánta, virág Dózsa György tér 0630/951-2438
Geiszt György zöldségpalánták és egynyári virágok Kossuth Lajos utcán, postával szemben 0630/856-3135
Bakos István zöldségfélék, palánták Kossuth Lajos utca és az Attila utca sarkán 0630/603-1438
Gyallai Imre, saját készítésű hagyományos hús termékek Tompa M. u. 3. 06-30/683-1153 nyitvatartás: cs.:15.00-19.00, p.: 8.00-11.00 15.00-19.00 sz.: 8.00-12.00

Antal Ildikó
senior örömtánc oktató
Tel.: 06-30-867-8657
antalidi1010@gmail.com
Facebook: Senior Örömtánc Antalildivel

Antal Ildikó, szenior örömtánc oktató vagyok. Korábban az idős ellátásban dolgoztam mentálhigiénésként, így nagy örömömre szolgál, hogy rövid kihagyás után újra az idősödő korosztállyal foglalkozhatom.
A Szenior Örömtánc egy kiváló közösségi mozgásforma az 50 éven felüliek számára. A mozgalom Németországból indult közel 50 éve, de Magyarországon csak pár éve honosodott meg. Mottónk: mozgás, öröm, agytorna, mert együttesen jótékony hatással bír fizikailag, mentálisan és szellemileg is. Izsákon, és még hét környező településen tartom az órákat, mintegy 180 fő részvételével. A kör, páros és blokk táncok koreográfiái egyszerű, könnyen elsajátítható lépésekből állnak. A közösséghez való tartozás pszichés megtartó ereje, és a rendszeres szórakoztató mozgás terápiás jelleggel is bír. A táncok elsajátítása tanulási folyamat, így a rövidtávú memóriát tartja edzésben. Fejlesztő hatású a szellemi képességek, memória, koncentráció, és orientáció tekintetében. Korunk egyik rettegett betegségével az Alzheimer kórral kapcsolatban kifejezetten, és bizonyítottan preventív hatással bír.
Az órákhoz való részvétel nem igényel előzetes tánctudást, és partner sem szükséges. A csoportok nyitottak, bármikor lehet csatlakozni. Várunk mindenkit szeretettel, örömmel, agytornával és tánccal!

Balogh József
festőművész

Jelenleg Izsákon élek. Szappanos István korrektúrája mellett kezdtem el rajzolni, majd a Tömörkény István Képzőművészeti Szakközépiskola szobrász szakán tanultam. Később a kiskőrösi Petőfi Sándor Gimnáziumban érettségiztem. 2009-ben végeztem az Szegedi Tudományegyetem rajztanári szakán, ahol három évben is helyezést értem el az MDK-n festészet kategóriában, majd Budapesten 2009-ben az OMDK-n különdíjat kaptam szintén festészet kategóriában. 2011-ben Kecskeméten elnyertem a Bozsó János Ösztöndíjat. 1992-től kezdve fordultam egyre inkább a festészet felé Szappanos István, illetve Bruncsák András festőművészek vezetésével. A Hajósi Alkotó Táborban Matteo Massagrande korrigálásával dolgozom rendszeresen.

BÉDI HENRIETTA
szappan készítő
Tel.: 06-30-938-5969

Azt mondják fűben- fában orvosság. Ezt vallom én is! De nem gondoltam volna menyit számít a természetes összetevő úgy, hogy semmi vegyi adalék anyagot nem tartalmaz egy szappan. Mígnem kislányom fél évesen ekcémás lett. Bőrgyógyász tanácsolta, hogy házi szappant vásároljak attól jobb lesz. Nem egyszerűen jutottam hozzá de tény, hogy segített pár használat után eltűntek a viszkető száraz foltok. Akkor kezdtem tanulni a szappan főzés csínját-bínját. Az olajok, gyógyfüvek, illatok és kreatív formák függője lettem. Azóta több gyermeknek és felnőttnek segítettek a szappanok amiket készítek csakis természetes összetevőkből.

Bőtös Barnabás
néptáncoktató
e-mail: bötös.ba@gmail.com

Izsákon élek, gyermekkorom óta fő prioritás számomra a néptánc. Középiskolába a békéscsabai Bartók Béla Művészeti Szakközépiskolába jártam, ott néptáncos szakképesítés szereztem. 2018-ban diplomát szereztem a Magyar Táncművészeti Egyetem Táncos és Próbavezető – néptánc szakon. Jelenleg Izsákon a Sárfehér Néptáncegyüttesben, és környező települések más együtteseiben tanítok néptáncot közel ötszáz táncosnak. Iskolákban óraadóként a mindennapi testnevelés keretein belül tanítok, de óvodákban is tartok órákat. Táncos barátaimmal, volt évfolyamtársaimmal városi és protokollrendezvényeken lépek fel szerkesztett műsorokat adva a vendégeknek élő népzenével vegyítve.

Dudás László
erdész, tanár, túravezető, hagyományőrző, fotográfus
Tel.: 06-70-319-9040
e-mail: csikasztanya@gmail.com

Első szakmámat Szegeden, a Kiss Ferenc Erdészeti Szakközépiskolában szereztem. A természet iránti lelkesedés az egész életemet végigkísérte. A tanári diplomámat a Juhász Gyula Tanárképző Főiskola magyar – népművelés szakán kaptam meg. Izsákon lakom, a helyi általános iskolában tanítok. Hosszabb ideje szervezek táborokat, szakköröket, ökotúrákat, terepgyakorlatokat, külföldi utakat. Több alkalommal készítettem fel általános és középiskolásokat természetismereti versenyekre, melyekben országos sikereket is értek el a mentoráltjaim. Egy szerény tanyával rendelkezem a Kolon– tó partján, itt lehetőség van nomád jellegű összejövetelek szervezésére. Több éve táncolok a Sárfehér Néptáncegyüttesben, a működtető egyesület vezetőségi tagja vagyok a megalakulás óta. Néhány éve komolyabban foglalkozom a fotózással, nem meglepő módon a természettel kapcsolatos témák számomra a legkedvesebbek, de nem idegen tőlem a rendezvények, családi események megörökítése sem. Több képem jelent meg könyvekben, újságokban, egyéb kiadványokban.

Geiszt István
fafaragó
Telefonszám: 06-70-323-5051

Jakabszálláson jártam iskolába, az egyik hittanórára a hitoktatóm behozott egy fából készült Keresztelő Szent János szobrot, amelyet Polyák Ferenc fafaragó művész alkotott. Sajnos személyesen nem találkoztam az alkotóval, de műve lenyűgözött. Ekkor kezdetem el faragni. Azóta gyakran veszem kezembe a vésőt. Legkedvesebb alkotásom a Szent Család, amelyet Adventkor állítunk fel Izsák főterén. A Kecskeméti Galériában láthatóak és megvásárolhatók műveim.

PAPP GYULAI BRIGITTA
kutyakozmetikus
Tel.: 06-30-850-4455
e-mail: gyulaibrigitta@gmail.com

Immáron 8. éve dolgozom kutyakozmetikusként. 6 évet a Kecskeméti széktói kutyaszalon,(mely Bács-Kiskun megye egyik legnagyobb kutyaszalonja) munkatársa voltam. Szívesen segítek a gazdáknak kisállataikat egészségügyileg ellátni, megmutatni olyan dolgokat amiket otthon is el tudnak végezni például fültisztítás, karomvágás, bogáncsok csomók szakszerű kivágása, fürdetési, fésülési tippek, szem körüli rész rendben tartása, bűzmirigy nyomás.

Horváth Elvira
állatmentő, kutyakozmetikus
Tel.: 06-70-330-6073
e-mail: elvirka1219@gmail.com

Tevékenységemmel kicsapott, elhagyott állatoknak (kutyák, macskák) adok esélyt a további méltó élethez. Emberséges körülményeket biztosító állatmenhelyre, illetve új gazdához kerülésben segítek. Várom mások csatlakozását is! Kutyakozmetikámban a gondoskodó gazdik kutyusait várom teljes körű szolgáltatással.

Kállai József
festőművész
Tel.: 06-70-578-3939
E-mail: kallai46@freemail.hu

Olajtechnikával festek. Közel áll hozzám a realista és naturalista stílus, de az impresszionista festők munkáit is kedvelem. 30-35 éve festek saját megítélésem szerint megfelelő színvonalon és több mint 400 festményt alkottam ez idő alatt, melyekből néhány példány más országokba is eljutott ismerőseim, rokonaim által. Több kiállításom is volt és néhány alkotótáborban is részt vettem.

Márki Nóra Jázmin
mentor
Tel.: 06-30-911-0391
E-mail: markinorajazmin@gmail.com

A tehetség és az ihletettség örök láng bennünk. Szeretném ezt a pozitív életérzést, élményt átadni másoknak is. A pályafutásom során, a festészet és a tűzzománc művészet gyakorlása mellett elmélyültem az ikonfestészet tudományában is. Eddigi tevékenységeim során megszerzett tapasztalataimat, mások segítésével, inspirálásával, a bennük rejlő tehetség kibontakoztatásával segítem a szakkörök vezetése révén. A közös program és élmény, az együtt töltött tartalmas idő szorosabbá fűzheti családi, baráti, emberi kapcsolatainkat. A szakkörök sokszínűsége, a kreatív alkotó napok által bontakozott ki, ahol hagyományőrző motívumok, technikák alkalmazásával a gyöngyfűző kör, és a festő alkotó napok sikere által, felmerült az igény egyéb tevékenységek iránt, ezért a paletta kibővült a Bohémia színjátszó körrel és a Method tánc klubbal. A táncok kínálata: modern, Hip-Hop, show tánc mellett esküvői meglepetés tánc és a páros, társas táncok; keringő, cha-cha-cha, latin táncok; salsa, bachata. Gyermekek és felnőttek részére egyaránt kikapcsolódást és testi lelki felüdülést biztosít. További igényt elégít ki, az ízületeket kímélő torna alakformáló gyakorlatai által, amely sokak számára elérhetővé teszi a mozgás szeretetének egyéni tempó szerinti gyakorlását. Mindenki számára adott a sikerélmény.

Tóth Klára óvoda-, és gyógypedagógus, frontálislebeny-, alapozó mozgásterapeuta

Tel.: 06-30-456-4174

Alapozó Mozgásterápiával foglalkozom, mely a gyermekek idegrendszeri-testi fejlődését követi, építi újra és szervezi egybe. Fő célom ezzel a módszerrel egy harmonikusan működő egység megteremtése. A hozzám járó óvodás és kisiskolás korú gyermekek iskolaéretlenek, és/vagy megkésett beszédfejlődésűek, mozgáséretlenek, diszlexia-veszélyeztetettek, alaki diszgráfiások, hiperaktívak vagy figyelemzavarral küzdenek. Nagyon fontosnak tartom a különböző mozgási, gondolkodási feladatokat az egyszerűtől a bonyolultig összekapcsolni, fejleszteni, erre szolgálnak Homloklebeny tréningjeim. Ezen kívül iskolaelőkészítő, komplex részképességfejlesztő foglalkozásokat tartok a sikeresebb iskolai beválás érdekében.

Újszászi Roland
Tel.: 06-30-243-5284
E-mail: nekelishs@gmail.com

Az én történetem 2018 októberében, egy Youtoube-os videoval kezdődött, ahol egy spanyol ajkú művész elmeséli, Conan a barbár történetét miközben elkészíti a hős mását kicsiben. Úgy éreztem, nekem ezt ki kell próbálnom. Ezután beleástam magam kicsit a dolgokba, olvastam, videókat néztem, szobrászokat, filmkellékeseket kezdtem követni az instagramon. Miután kellő információt gyűjtöttem, megvettem az első süthető gyurmát és belevágtam az első komolyabb munkámba, ami egy DarthVader volt. Mindent sajátkezűleg gyártottam, festettem, díszítettem. Ezeknek az első munkáimnak akkora sikere lett, hogy hamarosan egyre többen kezdtek rendelni tőlem, persze más és más igényekkel, elképzelésekkel. Igyekszem ezeket a különféle igényeket teljesíteni mellyel egyben formálódik a szobraim stílusa, egyedisége is. Közben keresem a helyemet ebben a számomra is érdekesnek mondható alkotói világban.

Virág Nagy Tímea
Tel.: 06-70-463-9844
E-mail: viragtimea75@freemail.hu

Virág-Nagy Tímea vagyok, 3 gyermek édesanyja. 2 éve kezdtem el arcfestő, csillám tetováló képzésekre járni, és azóta is folyamatosan fejlesztem tudásomat, kreativitásomat. Nagyon fontos, hogy olyan dologgal foglalkozzak, ami nekem és másoknak örömet ad, jó érzéssel tölt el, amikor megfestek egy gyermekarcot és látom a szemében a ragyogást, ahogy megéli a varázslatot, beleéli magát kedvence szerepébe. Az arcfestés boldoggá tesz, ami rabul ejti a benne szereplőket és talán a szülőket is, akik gyermekük önfeledt örömét látják. Sok rendezvényen részt veszek, hiszen a gyermekek egyik kedvence az arcfestés, csillámtetoválás. Kérhetnek arcfestést, csillámtetoválást, tartós testfestést, tetováló hatású mintákat is készítek fiúknak, lányoknak. Ennek előnye, hogy könnyen szárad, 4-7 nap a tartóssága. Jó minőségű, bőrbarát anyagot használok. Kézműves foglalkozásokat tartok, és mint játékanimátor is tevékenykedek.