Megnyílt az egészségcentrum

Új, korszerű, a legmodernebb felszerelésekkel ellátott egészségházban gyógyíthatnak szeptember 1-jétől orvosaink. A hónap első napján átadott, közel 300 milliós beruházással megvalósult létesítmény avatóján dr. Bozóky Imre alpolgármester köszöntőjében egyebek mellett arról szólt, hogy az egészség nagy kincs, s minden olyan fejlesztés amely ennek megőrzését szolgálja rendkívül nagy jelentőségű.

Két topos pályázat tette lehetővé a beruházást, melyhez az önkormányzat is hozzájárult közel 100 milliós sajáterővel. Az új létesítmény a korábbi szétszórt helyen működött, korszerűtlen rendelőket váltja le. Bozóky Imre köszönetet mondott mindazoknak, akik hozzájárultak az egészségház megvalósításához az anyagi források biztosításával, illetve a kivitelezési munkákkal.

Rideg László a Megyei Közgyűlés elnöke, mint a beruházás pályázati forrásait biztosító partner vezetője arról szólt, hogy az izsáki és egyéb megyei beruházások megvalósítása annak a több mint 80 milliárd forintos forrásnak köszönhető, amelyet a kormányzat biztosított azzal, hogy felhasználásáról a megye, illetve a megye települései döntsenek. Ennek megfelelően a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés kikérte a 119 megyei település véleményét, ki mit szeretne megvalósítani, s az általuk az első helyeken megjelölt beruházásokat támogatták. Izsákon a már megvalósult piaccsarnok, valamint főtér-felújítás mellett új központi orvosi rendelő is szerepelt a prioritások között, így erre is kapott támogatást a város, de ugyanide sorolható a próbaüzemet megkezdett izsáki bölcsőde is. Rideg László röviden kitért arra is, hogy a megyében a topos pályázatoknak köszönhetően összesen hatszáz projektet sikerült megvalósítani, köztük új létesítmények megépítésével, meglévők korszerűsítésével. Zárásként aláhúzta, a jövőben is folytatódni fog a Megyei Közgyűlés és a megyei települések együttműködése, s ennek az együtt munkálkodásnak Izsákot érintő szimbólumaként átnyújtott dr. Bozóky Imre alpolgármesternek egy megyei zászlót.

Lezsák Sándor a Parlament alelnöke, a térség országgyűlési képviselője, számos helyi fejlesztés, beruházás támogatója, több kezdeményezője, a pandémiás helyzetre is utalva hangsúlyozta, mekkora jelentőségű az egészségügyben dolgozók munkája. Külön is köszönetét fejezte ki az izsáki egészségügyi dolgozók helytállásáért. Izsákon az iskola és az egészségház egymás mellett állnak ezért úgy fogalmazott, szimbolikus is lehet ez, hiszen a szellemi és a testi egészség őrzői Izsákon szomszédok lettek. Az új iskola, a bölcsőde, a piaccsarnok, a főtér-megújítás, az utak korszerűsítése, s az új rendelőkomplexum mind-mind a város komfortosságát, vonzerejét erősítik. Az ilyen és hasonló fejlesztések nagyon-nagyon fontosak ahhoz, hogy településeinket belakjuk, mert ha mi nem tesszük ezt meg, megteszik majd mások. Izsák egy lendületben lévő város, amely képes fejlődni, képes önmagát megtartani, melyet mindig érdemes támogatni. Ezért máris újabb beruházások – köztük egy tanuszoda – megvalósításának előkészítésén dolgoznak.

A megnyitó zárásaként Bajkó Zoltán plébános és Pethő Dénes református lelkész megáldották az új egészségügyi centrumot.

-Tetézi Lajos