Bográcsol a Család

Hatvan bográcsban rotyogott a birka és a marhapörkölt a családi napon. Finomabbnál-finomabb ételek készültek a családok főzőhelyein.

Reggel hétkor már nagy volt a nyüzsgés Izsákon a fogathajtó pályán, a megmérettetésre várók elfoglalták helyüket átvették a húsokat, nyolc órakor pedig Dr. Bozóky Imre alpolgármester úr megadta a jelet a verseny kezdetére -A pandémiás helyzet több ilyen alkalmat is megakadályozott az elmúlt időszakban, bízzunk benne ez a családi nap újra összehozza az embereket, családokat, barátokat- mondta.

Amíg a felnőttek főztek a gyermekek sem maradtak program nélkül ingyenes ugrálóvár várta őket. A Tegyünk Izsákért Egyesület futóversenyt indított ahol kicsik és nagyok együtt futhattak, az egy futamból végül három lett a nagy érdeklődére tekintettel.

A kreatív sátorban pedig Márki Nóra Jázmin várta a gyermekeket.

A zsűri tíz órától járta a főzőhelyeket pontozva a kinézetet, öltözetet. Az elkészült ételek zsűrizése fél tizenkettőkor kezdődött. A zsűri elnöke Kovács Tamás a két segítője Bak Nándor és Gucsi Tamás volt. A hatvan tétel pontozása egy óráig tartott végül megszületett a végeredmény.

Marhapörkölt kategóriában első helyezett Ezüst Gólya Nyugdíjas Klub csapatkapitány Balázs Pál, második Táncsics Izsák csapatkapitány Geiszt István, harmadik Tetőfedő Team csapatkapitány Aczél Attila. Birkapörkölt kategóriában első helyezett Aczél Famili csapatkapitány Aczél Petra, második Bocuse d’or II. csapatkapitány Huszta Róbert, harmadik Totacsmani csapatkapitány Kovács Milán. Különdíjat a Ranch Box kapta. A legszebb főzőhely pedig a Lányok Csapatáé lett.

Köszönjük a támogatást, a segítséget a Tegyünk Izsákért Egyesületnek, a Városgazdálkodás munkatársainak, az Izsáki Házitészta Kft.-nek, a Holsza Trafiknak, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nek, valamint a sok dolgos segítő kéznek akik segítettek az összepakolásban.