Olvasás világnapja

1965. november 17-én az UNESCO szeptember 8-át nevezte ki az olvasás nemzetközi napjává. Céljuk, hogy felhívják az írás-olvasás készségének fontosságára az emberek figyelmét: az írni és olvasni tudás alapvető emberi jog, a tanulás alapköve. 1966 óta minden évben világszerte ünneplik.

Az általános iskola, valamint a városi könyvtár több programmal is készült erre a napra. Szerdáig lehetőségük volt a diákoknak egy általuk kedvelt olvasmány címével, szerzőjével ellátott papírt elhelyezni az aulában. Az elsős kisdiákok rajzolhattak kedvenc mesekönyvükből.

Az olvasás világnapján a gyerekek bevihették kedvenc könyveiket, hogy megmutathassák társaiknak, ezen felül lehetőséget biztosítottak arra, hogy a könyvek gazdát cseréljenek. Az aulában elhelyezésre került egy könyvespolc ahová a cserélni kívánt könyveket ki tehették és cserébe vihettek magukkal másikat. A legaktívabb alsós diákok egy interaktív könyvtári foglalkozáson vehetnek részt, valamint a felsősökre is meglepetés vár a városi könyvtárban.