NN Ultrabalaton hat fős izsáki váltóval

A Cséplő Zoltán, Hevér Zoltán, Bálint Zoltán, Horváth Zoltán, Lukács Norbert és Lukács Vilmos alkotta hattagú izsáki váltó az elmúlt évben harmadik helyet szerzett a Balatont megkerülő rangos versenyen. Az idei megmérettetésen viszont egy fokkal feljebb léptek, s a dobogó második fokára állhattak.

A 2020-as eredmény egyenes bejutást kínált a csapatnak az idei versenyre. Amint Horváth Zoltán elmondta nem is gondolkodtak sokat az indulásról, azonnal elfogadták a lehetőséget.

  • Örültünk és izgatottan vártuk az idei versenyt. A Mankovics Mihály, Mankovicsné Halász Éva és ifjabb Mankovics Mihály alkotta kísérő csapattól sok segítséget kaptunk. Sofőrként és folyamatos kerékpáros kísérőként támogattak bennünket, nagyon köszönjük! Nem titok, hogy idén is a dobogó volt a cél, s ezért próbáltunk is mindent megtenni. Végül a tavalyinál picivel jobb idővel, 15 óra 46 perc alatt kerültük meg a Balatont.

Késő délutáni rajtunk volt, így nem sokat tudtunk menni világosban. A sötét csak nehezítette a dolgunkat. Hideg is volt nagyon, úgy hét, nyolc fok körül, ami a reggeli napfelkelténél még jobban érződött. 16 óra 40 perckor Cséplő Zoltán kezdte meg a versenyt. Próbáltuk arányosan elosztani a távokat, így némi pihenő is jutott mindenkinek. Végül átlagban 4,22 kilométer jött ki, amivel nagyon elégedettek vagyunk.