Edzőtáborok Izsákon

Csaknem egy évtizedes elgondolás látszik hamarosan megvalósulni. Több mint tíz éve merült fel az akkor itt edzőtáborozó ifjúsági röplabda válogatott edzőivel beszélgetve, hogy miként lehetne egy komplexebb edzőtábori szolgáltatást kialakítani a sportcsarnokban.

Az elgondolás szerint az emeleti részen szobákat kellene kialakítani 28-32 fő részére, hogy helyben lehessen megoldani a szállást, valamint egy étkezővel az étkezést is. De mindez csak akkor működőképes, ha meg tudjuk újítani az épület többi részét is. Így egy olyan komplexum alakulna ki, amely edzőtáboroztatásra kiválóan alkalmas lenne. Ezekre nyílt most lehetőség két forrásból is.

Mint ismeretes, a Belügyminisztérium a Gazdaságélénkítő Program keretében olyan vissza nem térítendő költségvetési támogatást nyújt a településeknek, amely a gazdaságélénkítésre koncentrál, a helyi adottságokhoz igazodó tevékenységek kialakításával. Az elmúlt időszakban megvizsgálták a Kedvezményezett Települések Gazdaságélénkítő Programja IV. ütemébe bevont 50 település, valamint az első három ütembe bevont, de támogatásban nem részesült 56 település fejlesztési elképzeléseit. A programba így kiválasztott 106 településből 89 település összesen 94 fejlesztési elképzelést mutatott be. A vizsgálat eredményeként összesen 44 önkormányzat tervét javasolták támogatásra. Köztük három Bács-Kiskun Megyei település is elkezdheti elképzelésének részletes kidolgozását.

A megvalósításra 280 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosít a program. Ebből lehet 28 fő számára szállást kialakítani, a hozzá tartozó étkezővel,
továbbá egy új kondicionáló termet is kapna az épület egy hozzáépítéssel, valamint felújításra kerülne a kézilabdapálya is.

A TOP Plusz pályázatból pedig az épület energia hatékonyságát lehet növelni, kicserélve a fűtési rendszert, a nyílászárókat, valamint szigetelést is kapna az épület. Erre a célra 367 millió forint áll majd rendelkezésre. Az így kialakított komplexum már valóban alkalmas lenne edzőtáborok lebonyolítására. Ezért nagy örömmel csatlakozott a Megyei Kézilabda Szövetség is támogató nyilatkozatával az elképzelés megvalósításához. Mindezeken felül pedig két új munkahelyet is teremtene a projekt